• Lønset kirke (map)
  • 62.588662, 9.346937

Eli Helland (sang) sammen med musikerne Kristoffer Eng (orgel og piano) og Tore Thordvaldsen Sandbakken (trommer).

Visa mig vägen och gör mig villig att vandra den.

Pilegrimenes pilegrim, den hellige Birgitta (1303 – 1373) viser vei til Trondheim. De fleste som har vært i kontakt med den hellige Birgitta kjenner den enkle bønnen over. I Vadstena står den skrevet over inngangsdøren til klosterkirken.

Jeg som skal fremføre hennes bønner er sangerinne, har tonesatt og arrangert sammen med to jazzmusikere og en organist. Stilarter og tidsepoker møtes, stråler sammen i et felles uttrykk direkte inspirert av en helgen og hennes 700 år gamle bønner.

Berettelsen om Birgitta viste meg følgende: Birgitta var indre styrt i sin gjerning. Visa mig vägen och gör mig villig att vandra den. I et klosterbibliotek utenfor Falun, i 1994, falt mitt blikk på en liten bønnebok: Trösta min själ. Nå, 23 år senere, er bønnene tonesatte. Arrangert for vokal, kontrabass, orgel/flygel og trommer. Her skal hengivelse og den aller største kjærlighet benevnes og gestaltes. Tolkes av lyttende musikere som vet å plukke opp og utbrodere nyanser i musikken. Full av forventning og glede ser jeg frem mot å dele den direkte opplevelsen av Birgittas kraft i kirkerommet.

Inngang kr 200. Billetter kan kjøpes på Tikkio, ved hjelp av Vipps til 995 18 603 eller kontant ved inngangen.