Åpning av Pilegrimsdager i Oppdal

Åpning av Pilegrimsdager i Oppdal

Oppdal Kulturhus (map)

Fotoutstilling ”Pilegrimsspor og kyrkjeminne i Oppdal” i galleriet 24. juli - 4. august. Dette er en videreføring av utstillinga fra 2018. Billedmaterialet er for en stor del henta fra Oppdal historielag sine årbøker.

• Informasjon om georadarundersøking ved Stavåa

• Foredrag av Dag Bertelsen

• Temahefte og plakater kan kjøpes.

Musikalsk innslag av Robin Morken med følge.

«Skumringstime» i St. Mikaels kapell

«Skumringstime» i St. Mikaels kapell

St. Mikaels kapell (map)

Skumringstime med musikk og ord til ettertanke.
Vidar Rise orienterer om både funnet av og historien om ”Riseengelen”.

Sverre Stenløkk og Øyvind Vognild deltar.

• Kaffeservering.

Pilegrimsvandring på Lønset

Pilegrimsvandring på Lønset

Horvlivegen 86 (map)

Vi går Kløvstigen fra Horvli til Øvre Sliper. Dette er en flott vandring i fin natur på gammel ferdselsvei med rik historie. På Øvre Sliper er et minne etter en hellig kilde;
St. Olavsbrønnen der det også er en informasjonstavle og et glasskors. Her blir en markering før vi tar tilbaketuren etter den gamle postvegen. Med oss har vi lokale verter.

Vandringen til Olavsbrønnen tar i underkant av 2 timer, deretter en god times rast før vi returnerer - totalt ca. 5 timer.

Oppmøte: Kl 11:00 ved Horvlivegen 86 i Horvlia

Ta med matpakke, venner og klær etter vær, og delta på vandring i godt fellesskap.

Trondheimsolistene med Gjermund Larsen

Trondheimsolistene med Gjermund Larsen

Oppdal kirke (map)

Eksklusivt bestillingsverk til Pilegrimsdager i Oppdal!

Lørdag kveld gjester den prisbelønnede og kritikerroste fiolinisten Gjermund Larsen Oppdal, og holder konsert i Oppdal kirke sammen med Trondheimsolistene.

Her presenterer de bestillingsverket ”Pilegrim - En livsreise”. Med gamle salmer og folke- toner som inspirasjon, skildrer felespiller og komponist Larsen ”Pilegrim” på sin måte. Fortid, samtid og framtid er alle viktige ingredienser i Larsen sin tilnærming til musikk. Bestillingsverket ”Pilegrim – En livsreise” vil by på et bredt emosjonelt register – fra det briljerende virtuose, til det milde og sarte.

Med sin unike blanding av det tradisjonelle og det eksperimentelle, skaper han et musi- kalsk landskap hvor han gjør det kompliserte forståelig og det enkle rikt. Hans melodi- teft og varhet for stemninger er fremragende. I samspill med Trondheimsolistene vil publikum få oppleve hvordan det hele slår ut i full blomst denne julikvelden.

Bestillingsverket fremføres kun ett sted i tillegg til i Oppdal.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å oppleve en konsert helt utenom det vanlige!

Billett: 300,- Kjøpes ved inngangen Dørene åpnes kl 18:30

Pilegrimsmesse i Oppdal kirke

Pilegrimsmesse i Oppdal kirke

Oppdal kirke (map)

Dette blir en spesiell pilegrimsmesse hvor salmevalg og musikk får tydelig folketonepreg. Sokneprest Øyvind Vognild forretter og Bjørgunn A. T. Tønnesland er organist. Saksofonist Sverre Stenløkk og fiolinist Andreas Bjørkås deltar.

Pilegrimer fra ulike europeiske land deltar i gudstjenesten med prosesjon og tekstlesing.

Rett etter gudstjenesten inviterer vertinne Åse Anita til «pilegrimens færamat» på kirke- bakken ved godt vær, ellers i Raulåna. Et knytte med mat av lokalt preg, noe salt og noe søtt! På knyttet er også et hilsningsord på vegen videre.
Pilegrims- kaffe /- te og rabarbrasaft.

Under bespisningen vil prosjektleder Marit Johansson oppdatere oss om det store ”Kongevegprosjektet over Dovre” - fra Dovre kyrkje til Oppdal kirke.

«Pilegrimsfilmen» Red Joan

«Pilegrimsfilmen» Red Joan

Oppdal kino (map)

Storbritannia 2018
Regi: Trevor Nunn
Med: Judi Dench, Sophie Cookson, Tom Hughes Genre: Drama

Vi får se hvordan den unge Joan (Sophie Cookson) begynner å studere fysikk i Cam- bridge, og får gode venner i et kommunistisk miljø. Når andre verdenskrig bryter ut, blir Joan trukket inn i det hemmelige prosjektet “Tube Alloy”, der hun jobber sammen med professor Max Davies (Stephen Campbell Moore).

Red Joan er en delvis sann historie om en kvinne som jobbet på atombomben for England under 2. verdenskrig. Gjennom sine kontakter med kommunist-vennlige studievenner, lekker hun britisk informasjon til russerne, så Sovjetunionen kan lage sin egen atombombe. Hun gjør det for å sikre verdensfreden, men 50 år senere blir dette oppdaget og hun blir anklaget for å være russisk spion.

Rett etter filmens slutt blir det, for de som ønsker det, ettersnakk om filmen over en kopp kaffe i Kultuhusets foaje.

Konsert i Eysteinkyrkja

Konsert i Eysteinkyrkja

Kammerkoret Resonance fra Praha, Tsjekkia er på turne i Norge. En av konsertene holdes i Eysteinkyrkja onsdag 31. juli kl. 19.00 Koret besøker vårt lokale kor Dovrefjell Disharmoniske Selskab - som også vil ha en avdeling under konserten. Fri inngang.

Jubileumsvandring: Eysteinkyrkja 50 år

Jubileumsvandring: Eysteinkyrkja 50 år

Vandring på Pilegrimsleden fra Hageseter turisthytte til Eysteinkyrkja. Vandringen følger Pilegrimsleden og passerer Vesle-Hjerkinn og det nye funnstedet for middelalderkirka på Hjerkinn. Vandringen ender i Eysteinkyrkja. Det blir fri transport tilbake til Hageseter for de som skal hente biler. Vi andre får servert kaffe og kringle før foredraget til Gro Steinsland. Vandringsleder er Hans-Jacob Dahl, Pilegrimssenter Dovrefjell.

Dovrefjell gjennom 1000 år

Dovrefjell gjennom 1000 år

Foredrag i Eysteinkyrkja ved professor emeritus Gro Steinsland. Hun har skrevet boka Dovrefjell i tusen år. Mytene. Historien. Diktningen. boka kom i 2014 og vi har ventet med lengsel på å få høre henne selv fortelle om nasjonalfjellet - Dovrefjell. Inngang kr. 100,-

Jubileumsgudstjeneste Eysteinkyrkja 50 år

Jubileumsgudstjeneste Eysteinkyrkja 50 år

Eysteinkyrkjejubileet har sin hovedmarkering under gudstjenesten på vigslingsdagen - 3. august. Gudstjenesten blir ved biskop Solveig Fiske m.fl. NB: Gudstjenesten begynner kl. 12.00

Edvard Hoem og Henning Sommero i Eysteinkyrkja

Edvard Hoem og Henning Sommero i Eysteinkyrkja

Eysteinkyrkjejubileet får besøk av dikteren Edvard Hoem og komponist og musiker Henning Sommero på jubileumsdagen 3. august. Det blir konsert i Eysteinkyrkja med to av våre fremste utøvere litterært og musikalsk. Konserten koster kr. 200,- Billetter ved inngangen.