• Eysteinskyrkja (map)
  • 72 Folldalsvegen
  • Innlandet, 2661
  • Norge

Are Sende Osen om Eystein Magnusson: Kongen som stelte heime – i Eysteinskyrkja!

15. juli kommer Are Sende Osen til Eysteinkyrkja på Hjerkinn for å fortelle høydepunkter fra suksess- podkasten «Kongerekka».

Det blir salg av kaker og kaffe før og etter. Pianokonsert med Tadeu Duarte kl 17 er inkludert i prisen.

Om Kongerekka

Kongerekka er historia om de gamle norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det- bokstavelig talt- slag i slag bortetter.

Dette er vår Game of Thrones - fra virkeligheten!

For historia om de gamle norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag - bare ikke riktig så mange drager.

I Eysteinkyrkja vil hovedfokus være på Eystein Magnusson – kongen som stelte heime. Eystein var sønn til krigerske Magnus Berrføtt og bror til kanskje enda mer krigerske Sigurd Jorsalfare. Han ble hjemme mens broren herja i viking hele veien fra Norge til Palestina! Eystein var en fredelig konge som var utprega lite krigersk. Dermed levnes han ikke så mange rosende ord i sagaen som setter mer pris på krigerske dyder. Likevel var Eystein en god konge med mange gode tiltak.

For tiden jobber Osen så blekket spruter med 4. og siste sesong som ender med det kongehuset vi har i dag. Da har han tatt for seg over 60 konger, fra Harald Hårfagre som samla landet gjennom makt vold og tvang til dagens konge, Harald 5 som er uten særlig formell makt, men samler landet gjennom ord og handlinger

Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier!

Are Sende Osen forteller uhøytidelig, lett og underholdende, men det han sier stemmer.

Kongerekka er blitt utrolig godt mottatt og har nå over 4 millioner nedlastinger. Det har også blitt 2 bøker basert på serien. Osen har holdt foredrag om kongerekka på biblioteker, kulturhus, skoler, eldrehjem, vikingfestivaler, middelalderfestivaler, kulturnetter, Stiklestad, Stortinget og slottet.

Osen har med noen bøker i kofferten så etter foredraget blir det boksalg og signering av bøkene Kongerekka 1 & 2 som tar utgangspunkt i podkasten.