• Oppdal kino (map)
  • 2 Inge Krokanns veg
  • Trøndelag, 7340
  • Norge

25.juli kl 19.00: Arrangementet «Pilegrimen på lerret» viser i år den kritikkerroste filmen «The Farewell» i Oppdal kino, kulturhuset.

Billettar kan kjøpast i kafeen i Oppdal kulturhus, og på oppdalkulturhus.no

OMTALE/KRITIKK:

Filmweb: «Billi er født i Kina, men bor i New York. Nå skal hun i et familiebryllup i Changchun. Bryllupet er iscenesatt og bare en unnskyldning for at hele familien skal samles for å se bestemor, Nai-Nai, en aller siste gang. Hun har ikke lenge igjen å leve, men akkurat det får hun ikke vite, fordi familien har bestemt seg for å holde det hemmelig. Forsøket på å gi henne en lykkelig tid forskånet fra bekymringer kommer i konflikt med Billis vestlige verdier. Billi prøver å navigere i et minefelt av forventninger og sosiale koder i Kina, samtidig som hun lærer mye om seg selv og gjenoppdager landet hun ble født i. Med en god løgn i sentrum blir det et humoristisk og rørende møte mellom familie og kulturer.»

NRK P3, Filmpolitiet skriv: «The Farewell» gir et interessant innblikk i en annerledes tilnærming til en dyp krise med visse etiske betenkeligheter, men har også noen overraskende utfall og konsekvenser. Wang lykkes godt i å formidle hovedpersonenes behov for tilhørighet og sorgen de føler ved utsiktene til å miste den

Refleksjonssamtale etter filmen med kaffe og noko attåt.

Ivar Flaten innleiar til samtalen.