• Oppdal kino (map)
  • 2 Inge Krokanns veg
  • Trøndelag, 7340
  • Norge

Storbritannia 2018
Regi: Trevor Nunn
Med: Judi Dench, Sophie Cookson, Tom Hughes Genre: Drama

Vi får se hvordan den unge Joan (Sophie Cookson) begynner å studere fysikk i Cam- bridge, og får gode venner i et kommunistisk miljø. Når andre verdenskrig bryter ut, blir Joan trukket inn i det hemmelige prosjektet “Tube Alloy”, der hun jobber sammen med professor Max Davies (Stephen Campbell Moore).

Red Joan er en delvis sann historie om en kvinne som jobbet på atombomben for England under 2. verdenskrig. Gjennom sine kontakter med kommunist-vennlige studievenner, lekker hun britisk informasjon til russerne, så Sovjetunionen kan lage sin egen atombombe. Hun gjør det for å sikre verdensfreden, men 50 år senere blir dette oppdaget og hun blir anklaget for å være russisk spion.

Rett etter filmens slutt blir det, for de som ønsker det, ettersnakk om filmen over en kopp kaffe i Kultuhusets foaje.