Profilbilde1.jpg
Profilbilde1.jpg

Om pilegrimsdagene på Dovrefjell


Om pilegrimsdagene

SCROLL DOWN

Om pilegrimsdagene på Dovrefjell


Om pilegrimsdagene

Velkommen

Pilegrimsdager på Dovrefjell startet sommeren 1994 med Eysteinkyrkjas 25-års jubileum og har utviklet seg til et årlig arrangement.

Gjennom et variert program med vandringer, utstillinger, konserter, gudstjenester, film og andre arrangement ønsker vi å gi gode opplevelser for våre gjester. 

Fra 2008 kom Oppdal med i arrangementet. Pilegrimskomiteene i Dovre og Oppdal har siden samarbeidet om arrangementet, men er selvstendige i forhold til program og økonomi.

 Vi vil vise at pilegrimen er mer enn en historisk skikkelse. Pilegrimen er aktuell i dag, pilegrimstanken gir oss en veg å gå og et sted å komme med vår lengsel, vår uro, vår søken og vår tro. Den moderne pilegrimstanken løfter fram de store spørsmålene for enkeltmennesket og fellesskap. 

 Pilegrimsleden i Dovre og Oppdal går gjennom vårt fantastisk flotte natur- og kulturlandskap. Fra Gudbrandsdalen, over Dovrefjell og ned i fjellbygda Oppdal. En strekning som innbyr til flotte vandringsdager. Vandringsdager som kan krydres med deltakelse på Pilegrimsdagene i 2019. 

 I 2019 feirer vi to jubileer: Pilegrimsdager på Dovrefjell er 25 år. Samtidig er Eysteinkyrkja 50 år.